Obisk pri ministrici za okolje in prostor

This slideshow requires JavaScript.

V sredo, 25.2.2015, sem se sestala z ministrico za okolje in prostor ga. Ireno Majcen. Glede na to, da čakamo podpis nekaterih pogodb in aneksov pri sistemu C s strani MOP, na nekatere več kot pol leta, smo že v januarju prosili ministrico za sprejem. Kljub temu, da smo partner na projektu nam termina niso sporočili. Pri urejanju termina je priskočil na pomoč g. Klemenčič, ki je povedal, da mu je pri tem pomagal poslanec g. Jurša za kar jima gre zahvala.

Ministrica je zagotovila, da bodo kmalu pripravljene pogodbe in aneksi na katere čakamo žal res že predolgo a sedaj je sprejet rebalans državnega proračuna tako, da upam, da se bo premaknilo. Pogovarjala sem se tudi z novo vodjo projekta ga. Križanc na MOP, ki je prav tako obljubila, da se bo potrudila pripraviti vse potrebno.

Ministrica je povedala, da ne more nič obljubiti v zvezi z odprtimi obveznostmi vodnega sklada, občine smo namreč založile več kot 1 mio EUR za pridobitev služnosti sicer ne bi dobili gradbenega dovoljenja in se projekt sploh ne bi mogel začeti, napotila pa nas je na g. Behina in upam, da bomo občine kmalu dobile svoj denar nazaj in se bo zavzela tudi za to saj spada vodni sklad pod MOP.