SPOMINSKA SLOVESNOST OB 70-LETNICI USTRELITVE TALCEV PRI RIBIČEVEM MLINU IN OB DNEVU UPORA PROTI OKUPATORJU

This slideshow requires JavaScript.

Občina Ljutomer in Združenje borcev za vrednote NOB Ljutomer sta ob 70-letnici ustrelitve talcev pri Ribičevem mlinu v Cezanjevcih in bližajočem se državnem prazniku, dnevu upora proti okupatorju, 25. 4. 2014 pripravila spominsko slovesnost, ki je zaradi slabega vremena potekala v telovadnici Osnovne šole Janka Ribiča v Cezanjevcih. Spoštovanje do ustreljenih talcev so s svojo prisotnostjo izkazali številni gostje, med drugimi namestnik vodje Ruskega centra znanosti in kulture v Ljubljani Kiril Eršov, sorodniki ustreljenih talcev in predstavniki častniških, veteranskih in domoljubnih organizacij ter sodelujoči na natečaju »Spominska obeležja pripovedujejo«.
Osrednji govornik na slovesnosti je bil Marjan Ribič, brat pred sedmimi desetletji ustreljenega Janka Ribiča. Udeležencem je na doživet čustven način pripovedoval svoje spomine na tisti čas in usodni dan ter v zaključku pozval Prleke k večji složnosti.
Delegaciji, ki sta ju vodila namestnik vodje Ruskega centra znanosti in kulture Kiril Eršov in županja mag. Olga Karba, sta po končani slovesnosti položili vence k obnovljenemu spomeniku talcem pri Ribičevem mlinu.