15. LET DELOVANJA KLUBA MANAGERJEV PRLEKIJA 2000

IMG_7758

V Ljutomeru je bil pred petnajstimi leti ustanovljen Klub managerjev Prlekija 2000, katerega sedaj kot predsednik vodi Božo Knehtl, direktor družbe Atrium. Na slovesnosti ob obletnici, ki je potekala 24. 4. 2014 v dvorani Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, so spregovorili o trenutni gospodarski situaciji ter izzivih in težavah, s katerimi se danes soočajo gospodarstveniki.
Ob praznovanju obletnice so člani Kluba managerjev Prlekija 2000 poskrbeli za ponatis knjige znanega pisatelja in kulturnega delavca Jana Baukarta z naslovom Štorije vüjeca Balaža. Financirali so natis 400 izvodov knjige, ki predstavlja neprecenljivo zgodovinsko, etnološko in jezikovno vrednost iz življenja Prlekov.
Ponatis knjige ni mišljen za komercialne namene, saj knjiga ni namenjena prodaji. Na prireditvi so obiskovalcem brezplačno razdelili okoli 100 knjig, nekaj izvodov knjig bo podarjenih knjižnicam in Občini Ljutomer, preostale knjige pa so bile razdeljene med člane kluba, donatorje. Vsi obiskovalci tokratne slovesnosti so vsebino knjige spoznali skozi zanimiv način, za katerega so na odru poskrbeli Marko Rus in vokalna skupina Leščeček iz Kulturnega društva Slavko Osterc Veržej.