EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI V LJUTOMERU

This slideshow requires JavaScript.

Od 16. do 22. septembra se je Občina Ljutomer v času Evropskega tedna mobilnosti 2013 pridružila desetinam milijonov ljudi po vsej Evropi, ki si prizadevajo za okolju prijaznejše načine mobilnosti. Aktivnosti so potekale na osnovni šoli Ivana Cankarja, kjer so učenci sodelovali pri igri »Prometna kača«, foto natečaju na temo »S kolesom« in izvedbi kolesarskih izpitov.

V vrtcu Ljutomer in Gresovščak so izvedli gibalno dopoldne, na avtobusni postaji pa so otroci iz vrtca nalepili svoje risbice na temo evropskega tedna mobilnosti. V LTO Prlekija Ljutomer so nudili ves teden brezplačen najem koles in kolesarskih čelad.

V ŠRC Ljutomer pa je bilo na voljo brezplačno koriščenje teniških igrišč, športnega stadiona in igrišča odbojke na mivki na letnem kopališču.

Na območju umirjenega prometa na Glavnem trgu je s strani Policijske postaje Ljutomer potekalo ozaveščanje voznikov o pomenu prometnega znaka »Območje umirjenega prometa«. Skozi celoten teden je potekala tudi akcija »V službo s kolesom«, v kateri so sodelovala podjetja, javni zavodi in Občina.

Zahvala gre vsem, ki so na kakršenkoli način sodelovali v tednu mobilnosti in s svojo aktivnostjo pokazali, da lahko z majhnimi koraki naredimo veliko za sebe, in še več za okolje, v katerem ustvarjamo skupno prihodnost.