SLOVESNOST OB DNEVU DRŽAVNOSTI


V petek, 24. junija 2012, smo organizirali osrednjo proslavo ob dnevu državnosti, ki se je odvijala na obnovljenem Starem trgu v Ljutomeru pod mogočno lipo, katero so posadili 26. junija 1991 kot simbol ob razglasitvi samostojne in neodvisne Republike Slovenije. Veseli me, da se je ob tako pomembnem prazniku zbralo toliko občanov in smo lahko skupaj počastili ta dan. Spomnili smo se na čas, ko je cela država delovala kot dober tim. Takrat smo imeli jasen cilj, ki nas je motiviral, organiziral in poganjal k učinkovitosti, usklajenemu delu in skupinski zmagi. Dosegli smo nekaj, kar je dragoceno, bili smo enotni.  Mislim, da je prava pot prihodnosti naše občine, pot poguma, samozavesti, enotnosti in upanja.


Ob tem prazniku nas je nagovoril slavnostni govornik gospod Miran Puconja, v kulturnem programu so sodelovali gospod Tone Kuntner, dekliški pevski zbor Pole Poje, Ljutomerski oktet, folklorna skupina Leščeček, KD Slavka Osterca Veržej, otroci vrtca Ljutomer in Pihalni orkester KUD Ivan Kaučič Ljutomer.

Zahvala gre vsem, ki so sodelovali pri tej čudoviti slovesnosti in jo s svojim prispevkom naredili tako posebno. Iskrena hvala gospe Cilki Jakelj, ki je prireditev režirala.