Leta 2011 je na pobudo Čebelarske zveze Slovenije zaživel projekt Tradicionalni slovenski zajtrk, leto pozneje pa je slovenska vlada sprejela sklep o razglasitvi dneva slovenske hrane, ki ga obeležujemo vsako leto tretji petek v novembru. Ves čas so pri projektu zraven tudi organizacije in zavodi iz ljutomerske občine. Tudi v petek, 16. novembra 2018, je bilo tako. Sama sem zdrave proizvode od naših pridelovalcev zjutraj zaužila najprej s sodelavci v občinski upravi, nato sem se na zajtrku pridružila otrokom v Vrtcu Ljutomer, v nadaljevanju dopoldneva pa sem v družbi podpredsednika Čebelarske zveze Slovenije Janeza Venclja, ravnatelja Osnovne šole Ivana Cankarja Ljutomer Branka Meznariča in medene kraljice Valentine Marinič prisostvovala prireditvi, ki so jo učenci in učitelji največje ljutomerske osnovne šole pripravili ob dnevu slovenske hrane v telovadnici. Tudi sama se zavedam pomena zajtrkovanja in uživanja lokalno pridelane, zdrave in uravnotežene hrane, te navade pa je potrebno prenesti tudi na naše najmlajše, da bodo zajtrkovali in cenili lokalno pridelano hrano.