Podelitev maturitetnih spričeval dijakom GFML

GFML-matura2018--1970911

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer (GFML) ima sloves ene najboljših srednjih šol v državi. To vsako leto potrjujejo tudi rezultati splošne in poklicne mature. Tudi letos so ti rezultati izvrstni. Prav vsi dijaki 52. generacije maturantov GFML so namreč maturo uspešno opravili. V spomladanskem roku jih je splošno maturo opravljalo 79 dijakov gimnazijskega programa, povprečno število pridobljenih točk pa je 21,86. Sedem maturantov se lahko pohvali z nazivom zlati maturant.

Tudi 17. generacija maturantov Predšolske vzgoje, ki jo izvajajo na GFML, je dosegla izvrsten rezultat v spomladanskem roku poklicne mature. Pristopilo je 36 kandidatov in vsi so bili uspešni. Tudi pri poklicni maturi si je sedem ljutomerskih gimnazijcev pridobilo naziv zlati maturant. Ob tem velja omeniti, da so maturo uspešno zaključili tudi trije od štirih dijakov maturitetnega tečaja, maturo pa je opravilo prav vseh 19 kandidatov poklicnega tečaja Predšolska vzgoja.

Podelitev maturitetnih spričeval je bila v sredo, 11. julija 2018, v dvorani ŠIC Ljutomer, kjer sem imela priložnost tudi sama nagovoriti prisotne dijake, njihove starše, goste in učiteljski zbor na čelu z ravnateljem GFML Zvonkom Kustecem. Ponosna sem na dosežke, za katere še enkrat vsem zaslužnim iskrene čestitke z željo, da bi po končanem izobraževanju svoje znanje delili v lokalnem okolju in pomagali, da bo Prlekija na vseh področjih še boljša.