Sprejem za otroke in učitelje v okviru Erasmus+ projekta

20180514_132657.jpg

V tem tednu, med 14. in 19. majem 2018, je OŠ Ivana Cankarja Ljutomer gostiteljica otrokom in učiteljem iz Nemčije, Avstrije in Hrvaške, s katerimi skupaj sodelujejo v mednarodnem Erasmus+ projektu z naslovom BEErasmus. V projektu učenci in učitelji partnerskih držav skozi različne aktivnosti in obiske spoznavajo čebele in s pomočjo njih kot kulturnih nosilcev v posameznih državah spoznavajo tudi drug drugega, različne kulture, načine življenja in tako izgubljajo strah pred neznanim in drugačnim.

V ponedeljek, 14. maja 2018, sem vse sodelujoče v tem projektu sprejela v Mestni hiši v Ljutomeru, kjer sem jim predstavila ljutomersko občino, znamenitosti in pomembne dogodke, ki so obeležili našo zgodovino. Ljutomerska osnovna šola si je v treh letih trajanja projekta zadala še posebno nalogo, izdelati interaktivno čebeljo učno pot skozi  mesto Ljutomer do šole, ki bi bila dostopna za vse krajane, tudi turiste.

Tako bo z namenom zbiranja sredstev za to interaktivno čebeljo učno pot to soboto, 19. maja 2018, organiziran dobrodelni čebelji tek v parku 1. slovenskega tabora. Pridite ob 10. uri, da skupaj podpremo ta projekt. Obenem bomo v sklopu čebeljega teka posadili prvi dve medonosni drevesi v sklopu obeležitve 150. obletnice 1. slovenskega tabora.