Festival folklornih skupin Prlekije v Babincih

Turistično kulturno društvo Babinci je v soboto 27. in v nedeljo 28. oktobra 2012 priredilo FESTIVAL FOLKLORNIH SKUPIN PRLEKIJE, ki je bil sofinanciran tudi preko programa LAS Prlekija. Vabilu za sodelovanje se je odzvalo 17 skupin. V soboto se je zvrstil nastop osmih folklornih skupin, v nedeljo pa preostalih devetih.

Ob tej priložnosti sem društvu podelila zahvalo za pomemben prispevek k ohranjanju prleških izročil in tradicij ter izjemno marljivost pri ustvarjanju novih možnosti ter priložnosti za družbeno in kulturno udejstvovanje.


Sobotne otvoritvene slovesnosti se je udeležil tudi direktor Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti mag. Igor Teršar, ki je izrazil svoje zadovoljstvo ob velikem številu udeležencev in izrekel pohvale za organizacijo festivala. Prireditev je spremljala tudi gospa Nežka Lubelj – ocenjevalka folklornih oblek.

Festival se bo odvijal tudi v naslednjem letu, organizatorji so se namreč odločili, da mora postati tradicionalen in prepoznaven v širši okolici.