Slavnostna prireditev ob 62. prazniku Občine Ljutomer s podelitvijo priznanj

Prireditev12

V petek, 3. avgusta 2018, je bila v Domu kulture v Ljutomeru slavnostna prireditev ob 62. prazniku Občine Ljutomer s podelitvijo priznanj. Polni dvorani je bilo skozi projekcijo predstavljeno nekaj opravljenih del v minulem letu, s čimer je Občina Ljutomer sledila enakomernemu razvoju po celotnem območju naše občine. Ponosna sem, da zaključujemo z realizacijo prioritet, ki smo jih vedno znali in zmogli dogovoriti na naših srečanjih – na zborih občanov, zborih krajanov, strateških delavnicah in razgovorih v mestu in na vasi. Zahvala gre občanom, ki so prispevali dragocene ideje, čas in znanje. In vse to se je mnogokrat obrestovalo v pravih rezultatih. Občani so s svojimi pobudami in angažmajem poskrbeli, da naša občina raste in uspeva, da postaja skupnost pozitivnih, konstruktivnih, srčnih in srečnih ljudi. Vse ideje poskušamo s sodelavci v občinski upravi realizirati. In to nam dobro uspeva. Vesela sem, da naš napredek ob vsakoletnem obisku prepoznajo tudi člani delegacij iz pobratenih mest Fulnek in Užice.

Na tokratni slovesnosti sem podelila številna priznanja. Plaketi z listino in denarno nagrado sta prejela predsednik Krajevne skupnosti Mala Nedelja Viljem Vajda in folklorna skupina KD Cven za 70 let delovanja, pisna priznanja občinskega sveta pa Območna obrtno-podjetniška zbornica Ljutomer za 50 let delovanja, Marija Tivadar za dolgoletno aktivno delo na fotografskem področju in Goran Šoster za 20-letno delo na področju regionalnega razvoja Prlekije in razvoja podeželja.

Tudi letos sem podelila županjina priznanja. Prejeli so jih: Bioterme Mala Nedelja za izjemen prispevek k razvoju in promociji turizma ter za pridobitev znaka za okolje Evropske unije – okoljske marjetice, Franc Flegerič za dolgoletno prostovoljno delo v gasilstvu in Turistično-kulturnem društvu Babinci ter za prispevek pri izgradnji vaško-gasilskega doma, Nogometni klub Ljutomer ob 70-letnici uspešnega delovanja, Izletniška turistična kmetija Frank-Ozmec iz Slamnjaka za več kot 40-letni prispevek k razvoju turizma ter pridelavi in promociji vrhunskih prleških vin ter Branko Novak za dolgoletno prostovoljno delo na področju civilne zaščite in gasilstva ter za nesebično pomoč občanom ob naravnih in drugih nesrečah.

Za kulturni program na prireditvi so poskrbeli pihalni orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer, otroci iz Vrtca Ljutomer in harfistka Astrid Ana Kljun.