Iz Ljutomera v živo na valove Radia Maribor

Radio Maribor1

V petek, 16. februarja 2018, je v Ljutomeru gostovala ekipa Radia Maribor, ki je v sejni sobi Občine Ljutomer postavila provizorični studio. Po 9.30 uri smo se v živo vklopili v program Radia Maribor. V pogovoru, ki ga je vodil novinar Aleks Horvat, sem predstavila projekte, ki jih kot prioritetne načrtujemo v bližnji prihodnosti. V četrtek, 15. februarja 2018, je občinski svet Občine Ljutomer soglasno  potrdil rebalans letošnjega proračuna, kar občinski upravi omogoča realizacijo razvojnih projektov. V ospredju bodo izgradnja kanalizacijskega omrežja in zbirnega centra ter energetska sanacija stavb. Nikakor v pogovoru nisem pozabila poudariti gospodarskega razvoja, kateremu v občinski upravi poskušamo slediti s pripravo prostorskih aktov in raznimi olajšavami.

V pogovor se je vključila tudi sodelavka iz občinske uprave Jerneja Rajner, ki je spregovorila o razvoju turizma na našem območju ter ponudbi, ki zajema vrhunska vina in kulinarične posebnosti, izpostavila pa je tudi zgodovino in razvoj kasaškega športa, ki ima za Prlekijo izreden pomen. Obenem sva povabili poslušalce Radia Maribor na praznovanje 150-letnice 1. slovenskega tabora, ki jo bomo v prleški prestolnici obeležili v nedeljo, 5. avgusta 2018.

Od 10. ure naprej je v provizoričnem studiu Radia Maribor v Ljutomeru gostoval programski direktor Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina Tomaž Horvat. Gre za festival, ki že vrsto leto dela Ljutomer prepoznaven tako v Sloveniji, kot tudi na tujem. Obenem je Tomaž Horvat govoril o Art kinu Karol Grossmann, ki deluje v Ljutomeru, ter o odprtem kinu Prlekije, ki bo zaživel v prihodnjih mesecih.

Po 10.30 uri se je v studiu pridružil še predsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in član Turističnega društva Ljutomer Stanislav Kaučič, ki je spregovoril o društvenem življenju ter prireditvah, ki Ljutomer delajo prepoznaven.