Odprtje obnovljenega dela ceste v naselju Desnjak

Odprtje ceste Desnjak

V petek, 28. julija 2017, smo pričeli s praznovanjem 61. praznika Občine Ljutomer. Vse do prihodnje nedelje, 6. avgusta 2017, se bo v naši občini zvrstilo več kot 25 prireditev, za kar gre zahvala tako društvom, zavodom, organizacijam, krajevnim skupnostim, kakor tudi mojim sodelavcem v občinski upravi.

Prvi dan praznovanja smo odprli obnovljen del lokalne ceste v naselju Desnjak. Poldrugi kilometer dolg cestni odsek je bil rekonstruiran in tokrat predan svojemu namenu. Ob blagoslovu, ki ga je opravil župnik Jožef Kolmanko, so se mi pri slavnostnem prerezu traku pridružili predsednik Krajevne skupnosti Stara Cesta Robert Kosmajer, predsednik Prostovoljnega gasilskega društva Desnjak Jože Pintarič, najstarejša prisotna krajanka Marija Pajek in najmlajša predstavnica krajanov Anja Zelenjak. Z obnovo ceste skozi naselje Desnjak, ki so jo po odprtju prvi preizkusili kolesarji MTB Prlekija in starodobna vozila Prleškega društva za ohranjanje tehnične kulture Johann Janez Puch, sledimo obljubam po enakomernem investicijskem vlaganju v naše krajevne skupnosti. Želim si, da bo vožnja po novi cesti prijetna, predvsem pa varna za vse udeležence v prometu.

Ob tej priložnosti čestitam občanom Občine Ljutomer ob prazniku in jih vabim, da se nam pridružijo na številnih prireditvah, ki se bodo zvrstile v prihodnjih dneh.