DAN BREZ AVTOMOBILA

This slideshow requires JavaScript.

Akcija Evropski teden mobilnosti 2013 se je v petek, 20. 9. 2013 na Glavnem trgu zaključila s prireditvijo »Dan brez avtomobila«, v okviru katere so bili predstavljeni rezultati igre »Prometna kača«, pripravljena je bila razstava fotografij na temo »S kolesom« in podeljene so bile nagrade za najboljšo fotografijo.

Na trgu je bil postavljen tudi gibalni kotiček, razglašeni so bili nagrajenci akcije »V službo s kolesom« in organiziran je bil sprehod s stanovalci, ki so gibalno ovirani. Elektro Maribor je pripravilo predstavitev in testne vožnje z električnim avtomobilom in z električnimi kolesi. Otroci so družno zaplesali s Plesno šolo Urška.

V akciji »V službo s kolesom« so sodelovali GŠ Slavka Osterca Ljutomer, Cleangrad d.o.o, PSC Ljutomer d.o.o, MURALES d.d. Ljutomer, KSP Ljutomer d.o.o, AHA Mura, Proizvodnja oblačil d.o.o, KARBA mge d.o.o, KRKA d.d., Dom starejših občanov Ljutomer, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Zdravstveni dom Ljutomer, Vrtec Ljutomer, JP Prlekija, Farmtech in  Občina Ljutomer. Izmed sodelujočih so bili izžrebani lastniki treh novih koles.

Prvo kolo je prejelo podjetje Karba mge d.o.o., ki je povprečno prevozilo največ kilometrov na vse zaposlene, drugo kolo je prejela zaposlena na podjetju Murales, tretje pa učenka OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

Učenci, ki so sodelovali pri akciji »S kolesom v šolo«, so poleg glavne nagrade – kolesa, prejeli še kolesarske čelade.

Pri foto natečaju so bile izžrebane slušalke, mp3 predvajalnik in fotoaparat, dva najmlajša srečneža pa sta pri žrebanju dobila skiro (OŠ Ivan Cankar).

Skiro je bil izžreban tudi za OŠ Cven.

Nagrade so sponzorirali KSP Ljutomer, Karba mge, Teleing, KP Ormož in Občina Ljutomer.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, Darji Košič Auer, ravnateljici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Mariji Pušenjak, ravnateljici Vrtca Ljutomer, PP Ljutomer, konjenikoma, ki sta se udeležila prireditve, Marjanu Mundi, predsedniku Lokalne podporne skupine za vzpodbujanje trajnostne mobilnosti in Mitju Kolblu, vodju projekta trajnostne mobilnosti Občine Ljutomer.