PROSLAVA OB DNEVU DRŽAVNOSTI

Počastitev 25. junija – dneva državnosti je Občina Ljutomer obeležila pod lipami na Starem trgu v Ljutomeru, kjer je v ta namen, v petek, 21. 6. 2013, potekala osrednja občinska prireditev.

Dan državnosti je lepa priložnost, da se spomnimo, kako pomembno se je povezovati med seboj, saj le, če se nesebično povežemo in postavimo cilje skupnosti pred interesi posameznikov,  lahko uresničimo še tako visoke cilje.  Druga plat uspeha je poštenost, s katero pristopamo do odnosov, do dela in nalog, ki so nam zaupane.  Če zmoremo toliko treznosti in poguma, da sledimo tem nazorom, potem smo lahko prepričani, da bomo znova našli pravo in hitro pot iz težav, ki nas pestijo.

Ob tej priložnosti smo prisluhnili izbranim besedam slavnostnega govornika, akademskega slikarja Vladimirja Potočnika. V kulturnem programu so nastopili Rajko Stupar, ki se je predstavil v vlogi politika, (na bobenčku ga spremljal Jaka Žunič), ter Ludvik Bagari, v vlogi Ljubljančana.

Vlogi preprostega prleškega človeka sta odigrala Robi Semenič in Dejan Karba, slednji je bil tudi scenarist in režiser proslave. Kulturni program so obogatili člani Komornega zbora Orfej z dirigentko Romano Rek in trobilni trio, ki so ga sestavljali Stanislav Lašič, Boštjan Lašič in Simon Novak. Zahvala gre vsem, ki so sodelovali pri slovesnosti in jo s svojim prispevkom naredili tako posebno.