GLEDAMO IN DELAMO NAPREJ

30. 11. 2012 – Včeraj so vodstva nekaterih političnih strank, ki tvorijo del občinskega sveta, podala svoje javno stališče, da slabo vodim delo občinskega sveta. Medijem sem posredovala spodnji odgovor in ga tukaj delim tudi z vami:

Pozdravljeni,

zanimivo se mi zdi, da ravno v času največjega nezaupanja v politične stranke v zgodovini države, lokalna politika v Ljutomeru sama sebe poskuša prikazati kot žrtev.

Glede konkretnih obtožb bo posnetek tudi te seje kmalu na voljo in bo vsem ponudil možnost, da si sami ustvarijo lastno mnenje.

Sicer pa si v življenju vsakdo sam postavlja cilje in tudi izbira poti do njih. Moj cilj je izpolniti obljube, ki sem jih dala občankam in občanom. Na strankarsko politiko se ne spoznam pretirano in moja pot je posledično drugačna.

Iz tega razloga se ne oziram na pritiske in bolečine ljutomerskih stricev in babice iz ozadja, ki vztrajajo na svojih številnih interesih. Pri tem pa ubirajo prepir kot sredstvo in dialog razumejo kot pogovor, ki vodi le do njihovega stališča. S tem le prispevajo k občutku odpora do politike, ki ga vsi pospešeno zaznavamo.

Prepričana sem, da bomo kot skupnost presegli ta način delovanja. Trend se že lepo kaže. Namreč na tej isti seji občinskega sveta je sicer 11 svetnikov podprlo stari način dela, vendar 11 (10 svetnikov in jaz) nas je potrdilo pot, za katero menim, da je boljša in bo omogočila, da izpolnimo dane obljube in opravimo delo, ki smo ga sprejeli nase.

Kolegici in kolegom, kot tudi številnim drugim posameznikom, ki vseskozi po najboljših močeh prispevajo k dobrim rešitvam na svojih področjih, se zahvaljujem za pogum in za dobro opravljeno delo.

Politikom preživetega kova, tega kova, ki ga številni povezujejo z besedo GOTOF, pa sporočam, da strankarski pritiski v različnih oblikah na nas več ne naredijo posebnega vtisa. In očitki o dogajanju na zadnji seji so pritisk, ki je namenjen temu, da prestraši svetnico in svetnike, ki smo se uprli. Vendar ta poskus je spodletel.

Kljub temu želim vsem, ki delajo drugače, vse dobro. Sama nadaljujem z lastnim delom, ki bo v naslednjih dveh tednih predvsem povezano z javno razpravo o proračunu, torej s pogovorom z občankami in občani po vsej občini.

Hvala, ker ste mi dali priložnost posredovati to izjavo po objavi vašega novinarskega članka.

 

Mag. Olga Karba
Županja občine Ljutomer