DAN AKTIVNE MOBILNOSTI V LJUTOMERU

V soboto, 12. maja, smo v Ljutomeru organizirali dan gibanja in druženja. Občina Ljutomer je prva in edina občina v Sloveniji, ki se je v okviru evropskega projekta Active Travel Network pridružila mednarodni mreži partnerskih mest, ki spodbujajo aktivno mobilnost v mestih. Dan smo pričeli z zbiranjem pred Domom starejših občanov kjer so nas prijazno pozdravili zaposleni in stanovalci. Nadaljevali smo s pohodom v sklopu projekta Vrtca Ljutomer: “5. Dan gibanja in druženja vseh generacij”.

Na Glavnem trgu smo predstavili prometno karto, izveden projekt Prometne kače, otrokom sem izročila kolo, skirce in poganjače, podelili smo nagrade najmlajšemu, najstarejšemu udeležencu, najštevilčnejši družini, vsi so se lahko preizkusili v poligonu in opravili brezplačni servis in pregled kolesa.

Iskrena zahvala gre vsem članom lokalne akcijske skupine še posebej ravnateljici Vrtca Ljutomer gospe Mariji Pušenjak, ravnateljici OŠ Ivana Cankarja, gospe Darji Kosič Auer, gospe Marjeti Kuhar zaslužni za izvedbo Prometne kače, Centru za razvoj zdravja iz Murske Sobote in vsem, ki so prispevali k izvedbi tega, za nas, zelo pomembnega projekta saj je med drugimi cilj tudi izboljšati kvaliteto bivanja naših občanov.
Povezane vsebine: