Otvoritev razstave likovnih del 6. bienala slik malega formata

Petek, 19. november 2010 – v petek sem bila zelo počaščena saj sem slavnostno odprla razstavo likovnih del 6. bienala slik malega formata. Prav tako sem podarila veliko nagrado Bienala SMF Ljutomer, in sicer gospe Andreji Repnik.

Navzoče sem nagovorila z naslednjimi besedami:

Cenjeni umetniki, dragi gostje,

dobrodošli v naši občini, najlepši občini v Sloveniji. Naj se sliši kot vljudnostna fraza ponosne županje, vendar naj dodam, da imamo potrdilo od Turistične zveze Slovenije, ki pravi, da je temu tako. Zato ste lahko pomirjeni in uživate v lepotah in dobrotah našega kraja. Srčno upam, da vam je prleško okolje bilo v navdih in pomoč pri umetniškem ustvarjanju. Ljutomerski bienale slik malega formata je tradicionalna prireditev, ki služi kot spomin na bogato kulturno in umetniško tradicijo našega kraja. Iz našega majhnega, a odločnega okolja izhajajo številni vztrajni in trdoživi velikani na vseh področjih znanosti in umetnosti. Bienale je zato hkrati tudi zaveza k spodbujanju in podpori umetniških kvalitet v prihodnje. Veseli smo, da ste se odzvali na naš poziv in se izkazali s svojo ustvarjalno genialnostjo.

Iskrena zahvala ob tokratnem dogodku gre vodji galerije gospodu Srečku Pavličiču in strokovni komisiji v naslednji sestavi: univ. dipl. umet. zgodovinar Dejan Prša iz Ljubljane, akademski slikar – specialist mag. Vladimirju Potočnik st. iz Ljutomera in direktorica Splošne knjižnice Ljutomer Silva Kosi. Zahvala gre tudi Cvenskemu oktetu pod vodstvom zborovodje gospoda Tihomirja Babiča.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.