Obisk KS Stročja vas

Stročja vas, 28. 9. 2010. Pogovor z občani na Krajevni skupnosti Stročja vas je pokazal, da se nikakor ne strinjajo s tako visokim povišanjem obremenitev občanov (nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča najvišje v Pomurju, 30 % voda, 50 % smeti).

V Stročji vasi je bila izgrajena kanalizacija tudi s sredstvi krajevnega samoprispevka, ki so ga krajani izglasovali v l. 1997, sedaj pa občinska oblast od njih zahteva plačilo komunalnega prispevka v polnem znesku (cca 1.500 EUR po odloku iz leta 2010) ne, da bi jim komunalni prispevek sorazmerno njihovem vložku znižala. Problem izgradnje kanalizacije je tudi v ostalih vaseh KS Stročja vas, ker še ni izgrajena.

Med pomembne in neodložljive naloge sodi tudi na primer načrtovana, a neizvedena cesta do osnovne šole z javno razsvetljavo (obljubljeno, da bo izvedena v sklopu izgradnje OŠ), ki je v zelo slabem stanju in kjer je dnevno udeleženih ogromno otrok.

Problem vidijo tudi v zaprtju Glavnega trga v Ljutomeru, saj jih skrbi, da so tako ogrožena delovna mesta. Poleg tega se jim ne zdi pošteno, da se podjetnike v samem začetku obremeni z občinskimi davščinami še preden začnejo delati. Želijo si več delovnih mest ter da zaživijo propadajoči poslovni objekti.

Prav tako čutijo pomanjkanje gradbenih parcel in predlagajo, da bi bilo potrebno staro šolo podreti in planirati zazidljive parcele.

Oddajte komentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.